Extreem

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het lijkt alweer zo lang geleden dat wij (Kristel, Ingrid en ik) zo warm onthaald werden op Schiphol. Familie en vrienden waren met een grote touringcar afgereisd en stonden met spandoeken te wachten op onze terugkomst.

Nooit zal ik de blikken van Billy en Puck vergeten. Vanachter de grote glazen wand in de aankomsthal leek het even of zij daar als enige stonden. De blijdschap om onze terugkeer en alle andere emoties kregen op dat moment hun uiting.

We waren terug en hadden de behandeling goed doorstaan!

De busreis naar huis was een groot succes: een gezellig samen zijn en een goede afsluiter van ons Russische avontuur.

Na een paar dagen thuis begonnen langzaam de steroïden en de adrenaline te vervagen.

Waarna de kracht uit mijn lichaam begon te verdwijnen, iets wat ik eigenlijk al veel eerder had verwacht. Langzaam kwam na mijn immuunsysteem nu ook mijn conditie op nul.

Gelukkig voelt mijn geest wel fit en zijn alle verbeteringen die we in Moskou hebben mogen ervaren tot op heden gebleven. De spierkracht die door de behandeling is verloren gegaan zullen we langzaam maar zeker weer opbouwen, net als het immuunsysteem.

 

De eerste bloedonderzoeken zijn hier in Nederland alweer achter de rug en alles ziet er goed uit, dit betekent dat het immuunsysteem zich ook langzaam weer kan gaan opbouwen.

Tuurlijk moeten we dit de eerste tijd nauwlettend in de gaten houden en moet ik me aan bepaalde restricties houden.

 

In Nederland kwam ook langzaam het besef van wat er zich allemaal heeft afgespeeld in Moskou. De heftigheid van de behandeling en de impact lichamelijk, maar bovenal geestelijk.

Hoe gefocust we daar zijn geweest om alles te doorstaan.

Waar elke dag de extremen elkaar opvolgden: van extreme blijdschap, tot extreem verdriet.

De verhalen van lotgenoten en hun schrijnende achteruitgang door de ms. De hechte banden die daar zijn ontstaan.

Het ongeloof dat mensen van over de hele wereld moeten afreizen naar Rusland of dergelijke landen voor deze behandeling.

De successen die wij daar hebben mogen ervaren.

De heftigheid van de chemo, de stamceloogst, maar bovenal de stamcelterugplaatsing en de extreme emoties en lichamelijke reacties die daarbij gepaard gingen, zijn niet te beschrijven.

Alleen zij die het hebben ondergaan of er daadwerkelijk bij waren kunnen dit bevatten. En dan nog een ieder op zijn eigen manier, omdat iedereen het anders voelt.

 

De terugkeer in Nederland voelde dan ook soms vreemd aan. Alsof we reizigers waren vanuit een andere dimensie, die daar een ander leven hebben geleid en op een bepaalde manier is dat ook zo. Het klinkt dan misschien vreemd, maar met enige heimwee kijken we soms terug naar Moskou.

Moskou, waar de extremen al te zien zijn in het straatbeeld!

Moskou, waar de extremen te voelen waren in alles wat we deden!

 

Extreem dankbaar zijn wij dan ook dat wij de kans hebben gekregen om dit te ondergaan!

 

Fijne feestdagen!

Sebastiaan, Kristel, Billy en Puck

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up