Rond de klok van 12

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Update uit Moskou. Het is rond de klok van 12 en de deur gaat dicht (ik aan de ene kant en Kristel aan de andere). Daar sta je dan: herboren en alleen.
Beetje onwennig zo. Ik ben hier al een tijd en alles is heel vertrouwd, maar als je er niet uit kunt.. Oké: radio aan, beetje tekenen, mooi rustig.
Na een uur komt de eerste zuster: controle, temperatuur en bloeddruk. Kort daarop infuus en een spuit. De dokter zelf vraagt nog hoe het gaat. Daarna eten, de schoonmaakster. Best druk hier. Iets anders dan verwacht. “Laat me toch even met rust”, dacht ik nog. Maar nu denk ik daar anders over. Het is maar goed dat ze alles zo nauwlettend in de gaten houden, want mijn bloedwaarden zakken elke dag. Dit betekent dat je geen imuumsysteem hebt.
Laat ik nou net op de laagste waarde zitten als er een temperatuurverhoging optreed… mijn bloeddruk helemaal op hol….
Binnen 10 minuten dubbel infuus, aspirine en antibiotica. Pff, de verhoging verdwijnt snel…
De volgende morgen begint goed, alles weer op de rit. Maar ‘s middags voelde ik het al: verhoging. Weer extra medicatie en omdat mijn waarden zo laag zijn wordt er besloten om de bloedplaatjes ook aan te vullen. Om de boel weer een beetje op gang te helpen, als ik het zo mag zeggen.
Punt is: ik kan goed alleen zijn, dus die isolatie is goed te doen. Maar het is zo’n intense tijd voor mij, maar zeker voor Kristel die machteloos aan de kant moet wachten tot ik er weer uit kom.
We hebben het allemaal over de chemo en de stamcel terugplaatsing. Maar daarna… daarna kom je erachter hoe kwetsbaar je bent.

De volgende morgen goed nieuws: de bloedwaarden beginnen te stijgen en het imuumsysteem begint het weer op te pakken. Als dit doorzet, dan zal ik op dag 9 al worden “vrij gelaten”. Daar wordt je blij van…

Privet iz Moskvy
Sebastiaan en Kristel.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up